TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Ülkemizin tanıtımı adına başlattığımız tanıtma seferberliğimizin startını Konya’mızın şirin ve örnek ilçesi Seydişehir’de ermenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Birçok alanda başarılı çalışmalara imza atan ve Seydişehir’in markalaşmasına büyük katkı sağlayan çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tutal’a göstermiş olduğu misafirperverlik ve projemize olan heyecanından ötürü çok teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.  

MİLLİ GELİRİMİZE KATKI SAĞLANACAK

TUTAP Başkanı Yıldız, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır tanıtım çalışmaları yaparak, Ülkemizin marka değerine destek olmak en temel hedefimizdir. Sahip olduğumuz tarihi kültürel ve doğal zenginliklerimizi yurt içinde ve dışında tanıtmadaki başarımızın, sadece turizm hedeflerimize değil, ekonomik olarak ta milli gelirimize pozitif etkileri olmaktadır. Gerçekleştirilecek olan tanıtım çalışmaları neticesinde, cari açığımızın kapatılmasının yanında, ulusal, bölgesel ve yerel de önemli kazanımlar elde edeceğiz dedi.

Yıldız, Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP,  2023 de 15. Kuruluş yıldönümünü kutlarken, elde etmiş olduğu tüm bilgi, materyal ve arşivini kullanarak, Ülkemizin en saygın kurumları ile işbirliği yaparak sahip olduğu birikimleri daha kapsamlı olarak hem kendi insanlarımız hem de Dünya insanları ile paylaşacaktır. UNESCO da tescilli olan Dünya miraslarımızı Türkiye’mize yakışır şekilde değerlendirmek adına, yerel yönetimlerle işbirliği yapmak büyük önem arz etmektedir. 

Yapılacak olan iş birliktelikleri neticesinde oluşacak sinerji ve güven, yürütülecek olan tanıtım çalışmalarına destek olacaktır. Ülkemiz, milli dayanışmanın gerektiği durumlarda, siyaset üstü bir anlayış ile kenetlenmeyi başarmış ve bunu tüm Dünya ya ispatlamıştır. Birlikteliğimiz neticesinde elde ettiğimiz milli başarılar her zaman daha değerli ve anlamlı olmuştur dedi. 

UNESCO BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN EN POZİTİF VE FAYDALI YÜZÜ

Başkan Yıldız, UNESCO’YA 1946 Yılından itibaren katılım sağlayan ve kuruluşunda imza veren ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, bu önemli yapının en saygın üyelerindendir. Birleşmiş Milletlerin en pozitif yüzü olan UNESCO da yer alan ve en fazla unsura sahip ülkeleri arasında yer alan Türkiye, özellikle Dünya insanlarının ortak değeri olan asıl listedeki miraslarımızı tanıtımında sağlayacağı başarı neticesinde, Ülke Turizmine, turist sayısına ve milli gelirimize büyük katkı sağlayacaktır. Ülkemizin tanıtımını sosyal bir sorumluluk olarak değerlendirdiğimizde, Dünya insanlarının seyahat planlamalarında önemli yer tutan bu unsurlarımızı hep birlikte önce tanıyıp sonra tanıtarak, Türkiye’mizin vizyonuna ve marka değerine pozitif kazanımlar sağlayacağız dedi.

 

 

TÜRKİYE’MİZİN UNESCO DA TESCİLLİ TÜM UNSURLARI BURADA

www.howturkiye.com

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız,  Türkiye’mizin UNESCO da tescilli farklı kategorilerde yer alan unsurlarımızın 4 dilde yer aldığı, tanıtıldığı zengin içerikler ve bilgilendirmeler ile hazırlanan İnternet portalıdır. TUTAP tarafından 15 yıldır Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan “ DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesi kapsamında büyük bir titizlikle oluşturulan portalın, ulusal ve uluslararası alanda farklı mecralarda yer alması ve büyük hedef kitlelere ulaştırılması önem arz etmektedir. Sahip olduğumuz miraslarımız hakkında bilgiler sunulmasının yanı sıra kaliteli fotoğraflar ve filmlerin hazırlanarak portal içerisinde yer alması ile yabancıların olduğu kadar kendi insanlarımızın da Ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri daha detaylı olarak tanımaları sağlanacaktır dedi.  

Başkan Yıldız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, UNESCO da yer alan 21 Asıl, 79 Aday, 25 Somut Olmayan Kültürel, 7 Yaratıcı Şehir unsurumuzun tamamı TUTAP tarafından “DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesi kapsamında tanıtılmaktadır. Kendi insanlarımızın da bu önemli unsurlarımızı tanımaları, Ülkemizin uluslararası tanıtımlarında başarı sağlamamız adına büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede başta yerel yönetimlerimizin duyarlılık gösterip UNESCO Dünya miraslarımızın tanıtımlarında yer almaları, Türkiye’mizin marka değerine olduğu kadar Ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır ifadelerine yer verdi. 

YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Şehirlerimizin ve İlçelerimizin tamamının tanıtımları hazırlamış olduğumuz Türkiye haritasının üzerinden ulaşım sağlanarak gerçekleştirilecektir. Bu alanlarda genel bilgi, yöresel kültür, Turizm merkezleri, ulaşım, fotoğraflar, tanıtım filmleri ve konaklama gibi önemli içerikler yer alacaktır. Bu çerçevede Seydişehir’de başlattığımız seferberliğin tüm Ülkemize yayılmasını ve yerel yöneticilerimizin başlatmış olduğumuz tanıtma seferberliğinde yer almalarını bekliyoruz. Bu başlangıç Ülkemiz adına hayırlı ve bereketli olsun dedi.

Nazmi Koçyiğit'in İnsan Denizi Kitabı Çıktı Nazmi Koçyiğit'in İnsan Denizi Kitabı Çıktı

BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TUTAL BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ BİR BAŞLANGIÇ

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ülkemizin tanıtımı adın başlatılan bu tanıtma seferberliğine İlçemizden başlatılmasından onur duyduk. Seydişehir’in sahip olduğu Tarihi, Kültürel, yöresel ve doğal zenginliklerinde gerek ülkemiz gerekse Dünya insanlarına tanıtılması bizim açımızdan önem arz etmekte ve gurur verici ir başlangıçtır dedi. 

 

Başkan Tutal, TUTAP tarafından şahsıma verilen Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçisi Beratının da oldukça anlamlı olduğunu ve İlçemiz adına verdiğimiz hizmetler ne kadar önemliyse aldığımız Berat şahsıma ve ekibime bundan sonra Turizm ve tanıtım odaklı çok daha büyük sorumluluklar yüklemiştir dedi. 80 milyonun üzerindeki her vatandaşımızın Ülkemizin tanıtımında yer almasının sosyal bir sorumluk olduğunu, bu sayede oluşacak Türkiye markamızın güçlenmesi ile turist sayımıza ve milli gelirimize büyük katkı sağlanacaktır, bu sayede Ülkemiz ekonomisine destek olunacaktır ifadelerine yer verdi.

 

TUTAP AİLESİNİN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK

Seydişehir de verilen tanıtım işbirliği kapsamında gerçekleştirilen imza törenine eşlik eden TUTAP Konya İl Başkanı Muhammet Barış Sütçü ile TUTAP Türk Cumhuriyetleri Koordinatörü Recep Şarlak ta, TUTAP ailesinin bir parçası olarak Ülkemizin tanıtımı adına yürütülen çalışmalarda yer alarak destek vermenin, Türkiye sevdamızın bir gereği olduğunu ifade ettiler.