Mersin Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve Tarsus'u festival kentine çeviren '2. Uluslararası Tarsus Festivali' tüm coşkusuyla sürüyor. Festival, ikinci günde de de kentin dört bir yanına yayılarak devam etti.
Gün boyu süren söyleşi, workshoplara katılan katılımcılar, usta yazar, sanatçı ve şeflerle buluştu. Festivalde doyasıya eğlenmek ve dans etmek isteyen katılımcılar da 11 ülkeden gelen ve 300 sanatçıdan oluşan çeşitli halk dansları topluluklarının gösterilerinin tadını çıkarttı. Festivalde ayrıca, gün boyu yamaç paraşütü etkinliği de gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen bisiklet ve otobüs turları da katılımcıları şehir keşfine çıkarttı. Festivalde stant açan üreticiler de ürünlerini alıcılarla buluşturarak Büyükşehir Belediyesi sayesinde gelir elde etme imkanı yakaladı.
TADEKA Binasında Barış İnce tarafından gerçekleştirilen 'Edebiyat Atölyesi'ne vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Misak-ı Milli Binasında ise Fırat Neziroğlu'nun düzenlediği 'Şahmeran Dokuma Atölyesi'ne vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.
Sosyal medya fenomeni Tepe, festivalde kadınlarla kısır yaptı
St. Paul Meydanında 'Kısır Yapımı Atölyesi' düzenleyen sosyal medya fenomeni Önder Tepe, Mersinli kadın üreticilerin ürünleriyle kısır yapımı gerçekleştirdi. Atölyeye katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de kısır yapımına yardım etti. Kısır yaparken bol bol sohbet eden Meral Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi ürünleri hakkında bilgi vererek, kentin yerel ürünlerine özgü üretim yaptıklarını ve kentteki üretici kadınlarla iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti. Atölyenin ardından Önder Tepe, Meral Seçer ve Tarsuslu kadınlar 9 bin yıllık Tarsus sokaklarında dolaşıp tarihi yapıları keşfe çıktılar.
Koyuncu, Tarsus lahmacunu ve pidesini yorumladı
Kubatpaşa Meydanında gerçekleştirilen workshopta, Şef Uğur Koyuncu, Tarsus lahmacunu ve pidesini ata tohumları ile yoğurduğu hamurdan yaptı. Yaptığı lahmacunları katılımcılara tattıran Koyuncu, merak edenlerle yapım teknikleri ve pişirdikleri fırının özellikleri üzerine sohbet etti. Kubatpaşa Meydanında kurulan Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarındaki stantlarda Mersin'e ve Tarsus'a özgü lezzetler yer aldı. Stantlarda; kurutulmuş meyveler, bakliyatlar, ev yapımı reçeller, organik ürünler, Tarsus'a özgü kömbe, mamül, karakuş tatlısı, humus gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra ahşap ürünler, organik arı ürünleri, lavantadan yapılan esans ve yağlar vatandaşların beğenisine sunuldu.
Tarsuslu Masterchef Yarışmacısı Batuhan Bayır humusa kendi yorumunu kattı
Tarsuslu Masterchef Yarışmacısı Batuhan Bayır, Tarsus'un yöresel lezzetlerinden olan
humusa kendi yorumunu kattı. Workshopa katılan tüm vatandaşlara yaptığı özel soslu humusu deneten Bayır, Tarsuslulardan tam not aldı. Memleketi Tarsus'a gelmenin ve ağırlanmanın çok gurur verici olduğunu belirten Bayır, 'Hala yarışıyorum bir Tarsuslu olarak. Bu yüzden Mersin ve Tarsus'un desteğini bekliyorum. Çünkü orada ben halkımı, Mersin'i ve Tarsus'u temsil ediyorum. O yüzden arkamda olsunlar zafere doğru gidelim' dedi.
7'den 70'e herkes Tarsus'ta eğlenceye doydu
Kültür Parkta düzenlenen birbirinden renkli etkinlikler de hem aileleri hem çocukları mutlu etti. Etkinliklere katılan vatandaşlardan Ebru Şimşek, festival kapsamında stant da kurduğunu ve gelir elde ettiğini söyledi. Festival için ailesiyle birlikte Mersin Yenişehir'den gelen Yasemin Ayrık ise 'Mersin'de birçok ekinlik yapılıyor. Burayı da deneyelim istedik. Çok güzel geçiyor' derken eşi Koray Ayrık, festivalleri çok beğendiğini söyledi.