Genel

Almanya'da Otel Çöktü: İki Ölü

Almanya'nın batısındaki Kröv kasabasında, Mosel Nehri kenarında bulunan bir otelin çökmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı.

Olay, Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan turistik bir bölgede gerçekleşti. Çöken binanın enkazında kalan üç kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olayda hayatını kaybedenlerden biri erkek, diğeri kadın.Enkaz altında ağır yaralı durumda olan üç kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Sabah saatlerinde iki yaşındaki bir çocuk ve annesi yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Enkazın tehlikeli durumu nedeniyle çalışmalar güçlükle ilerliyor.Binanın çökmesinin ardından otelde kalan beş kişi kendi çabalarıyla kurtuldu.Enkaz altında kalan sekiz kişiden bazıları ile cep telefonu aracılığıyla iletişim sağlanabildi.

Polis, oluşan hasarın niteliği nedeniyle enkaza sadece uzman ekiplerin dikkatle girebileceğini belirtti.

Arama-kurtarma ekipleri, çalışmaların inanılmaz zor yürüdüğünü ve enkazın tehlikeli durumunu göz önünde bulundurup dikkatli hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

olay yerine çok sayıda İtfaiye ve Federal Teknik Yardım Kurumu (THW) personeli sevk edildi.

Arama-kurtarma köpekleri ve dronlardan faydalanılıyor.

Yaklaşık 250 kişi kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Bernkastel-Wittich bölgesinde yer alan Kröv, özellikle yaz aylarında Almanya'nın en çok turist çeken yerlerinden biri olarak biliniyor.