Balıkesir

Bandırma’da Türkiye’nin Zeminleri Konuşuldu

BANÜ, deprem farkındalığı ve Türkiye’nin doğal risklerini ele alan bir seminere ev sahipliği yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Öncel’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, depremler ve Türkiye’nin jeofizik perspektiften karşılaştığı riskler detaylı bir şekilde ele alındı..

Zayıf Zeminler Üzerine Kurulan Binaların Kırılganlığı

Seminerde konuşan ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Öncel, depremleri ve Türkiye’nin doğal risklerini jeofizik perspektiften değerlendirdi. Öncel, “Vatandaş Sismolojisi” modeli ile depremlerle başa çıkmanın önemini vurgulayarak, sağlam zeminler üzerine kurulan yapıların önemine dikkat çekti. Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde olduğunu ve bu nedenle büyük bir deprem riski altında olduğunu belirten Öncel, zayıf zeminler üzerine kurulu binaların güçlü depremlerde yıkılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Ayrıca, mevcut yapı denetimlerinin zemin konusunda yetersiz olduğunu vurgulayarak, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Bir Çok İsim Katılım Gösterdi

Seminer, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, akademik ve idari personel, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.