Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, muhalefeti eleştirerek gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren toplantı sonrasında konuşan Erdoğan, “Milletimiz için aşkla çalışıyoruz” diyerek, muhalefeti istismar siyaseti yapmakla suçladı.

Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin tartışmalara da değinerek, bu konuda çok boyutlu bir tahkikatın sürdüğünü ve gereken adımların atılacağını belirtti. “Muhalefet, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ordumuzun yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin göz bebeğidir ve her zaman onların yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Gara’da şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar ve Tunceli’deki askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerleri anarak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Erdoğan, Türkiye’nin güvenliğini sağlamak adına kararlı adımlarla ilerlediklerini ve PKK ile mücadelede ordunun her zaman en ön safta olduğunu vurguladı.

Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret

Erdoğan, ayrıca yeni bir Anayasa yapma ihtiyacının bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, Meclis’in bu konuda üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. Narin Güran cinayetiyle ilgili de konuşan Erdoğan, konunun bizzat takipçisi olacağını ifade etti ve suçluların en ağır cezayı alması için gereken adımların atılacağını belirtti.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da değinen Erdoğan, İsrail tarafından öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin katillerinin bulunacağını ve kanının yerde kalmayacağını vurguladı. Erdoğan, “Ayşenur Ezgi’nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacak, İsrail’le mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, cari açık ve enflasyonda gözle görülür bir düzelme olduğunu ve tek gündemlerinin ekonomi olduğunu belirtti.

Editör: Birlik Haber Ajansı BHA