DİTİB, camilerde çocuklara yönelik din eğitimi kalitesini standartlaştırmayı ve yükseltmeyi hedefleyen bu yenilikle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına güçlü bir başlangıç yaptı.

Elif Ba 4

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, yaptığı açıklamada, Elif-Bâ uygulamasının DİTİB camilerinde verilen din eğitiminin en büyük ve köklü değişikliklerinden biri olduğunu belirtti. Kuzey, “Kuruluşumuzdan bu yana her sene yeni düzenlemelerle geliştirdiğimiz cami din eğitiminde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle Elif-Bâuygulamamızı yayın hayatına geçirdik” dedi.

Dijital çağa uygun yenilikçi eğitim aracı

Kuzey, Elif-Bâ uygulamasının iki dilli ve interaktif bir platform olduğuna dikkat çekerek, uygulamanın “Kur’an Öğreniyorum / Ich lerne den Koran lesen” adıyla iOS ve Android cihazlarda kullanılabildiğini söyledi. Kuzey sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu uygulama, Kur'an-ı Kerim Elif-Bâ'sının hem sesli hem de görüntülü telaffuz özellikleriyle kullanıcılarına dijital ortamda hizmet sunuyor. iOS ve Android işletim sistemlerinde sorunsuz çalışan uygulama ile geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefliyoruz.”

Modern pedagoji ile geleneksel eğitimin buluşması

Çocuklarımız, doğru telaffuzla Kur’an öğrenirken, interaktif yapısıyla eğlenceli ve etkili bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar. Bu proje, sadece dijital bir yenilik değil; aynı zamanda modern pedagojik yaklaşımı geleneksel Kur'an eğitimiyle birleştiriyoruz. Bu sayede, günümüz çocuklarının dijital dünyayla iç içe olan yaşam tarzına uygun bir öğrenme deneyimi sunuyoruz.

LEGO Hayranları Almanya'nın Oberhausen Şehrinde Buluştu LEGO Hayranları Almanya'nın Oberhausen Şehrinde Buluştu

Elif-Bâ uygulamasıyla, çocukların Kur’an-ı Kerim ile olan bağlarını güçlendirmeyi ve dini eğitimde kaliteyi yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Kuzey, “Bu yenilikçi adımla DİTİB, Kur'an-ı Kerim eğitimini çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek, yeni neslin dini eğitimini desteklemeyi ve zenginleştirmeyi amaçlıyor. Bu uygulama, her an her yerden ulaşılabilen yapısıyla, çocukların Kur'an-ı Kerim ile olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor” İfadelerini kulandı.

Elif-Bâ uygulamasını devamlı olarak geliştirip güncelleştireceklerini sözlerine ekleyen Kuzey, son olarak, Android veya İOS mobil üzerinden yükleyeceği basit bir uygulama ile erişim sağlayabileceklerini kaydetti.

Elif-Bâ uygulamasını indirmek için:

İOS: https://apps.apple.com/de/app/elif-b%C3%A2/id6651858968 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ditib.elifba

Editör: Haber Merkezi