İsmail Karakaş / İngiltere-BHA

Sebilürreşad dergisi  50 yıl aradan sonra yeniden Ankara merkezli olarak gazeteci-yazar Fatih Bayhan‘ın öncülüğünde yayım hayatına başladı. Sebilürreşad, 14 Ağustos 2016 tarihli 1008’inci sayısıile okurlarıyla buluştu. Şubat 2020’ye kadar her ayın 14. günü yayımlandı. Mart 2020’den itibaren her ayın 1’nden itibaren çıkmaya başladı.

Sebilürreşad okurlarına abone yoluyla ulaşmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra internet satış sitelerinde ve yurt genelinde birçok kitapçılardan da temin ediliyor. Dergi yaklaşık 60 ülkeye ulaşıyor.

İsmail Karakaş yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ”Genel yayın yönetmenimiz Fatih Bayhan’ın tensipleri ile Başyazarlığını ve kuruculuğunu Milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un üstlendiği Sebilürreşad dergisinin İngiltere Temsilciliği olarak görevlendirildim.60 ülkeye ulaşan derginin İngiltere’de hatta tüm Avrupa’da daha ulaşılır olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Almanya’daki Türk gurbetçiden gururlandıran iddia: Joker 2 filmin öyküsü benim! Almanya’daki Türk gurbetçiden gururlandıran iddia: Joker 2 filmin öyküsü benim!

50 yıl sonra yeniden 

Mehmet Akif Ersoy ve Eşref Edip Fergan tarafından 1908’de yayımlanan, ilk sayısı “Sırat-ı Müstakim” adıyla çıkan dergi, 1912’de  Sebilürreşad ismiyle yola devam etmişti.Yusuf Akçura, Peyami Safa, Said Halim Paşa, Hasan Basri Çantay, Ahmet Hamdi Akseki, Yahya Kemal ve Nurettin Topçu gibi güçlü isimlerin yazılarının yayımlandığı dergi, 1966 yılında 1007.sayı ve 40.ciltle okuyucuya veda etmişti.  50 yıl sonra Fatih Bayhan ve Ersoy ailesinin desteğiyle 2017 yılında yeniden okuyucuyla buluştu.

İsmail Karakaş kimdir?

Aslen Bayburt’ludur, İngiltere’de yerleşik olarak yaşıyor. Turkish Press News imtiyaz sahibi. Türk Gazeteci Yazar

İngiltere kurulan kısa adı GBM olan Global Business Management İşadamları Derneği’nde kurucusu ve Başkan Yardımcısı. Erbakan Vakfı İngiltere Temsilcisi

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ‘6906’ sayılı kararname ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) çatısı altında faaliyet yürüten Türkiye’de 81 ilin yanı sıra Türk devletleri ile Avrupa’daki İnternet medyasına haber servisi yapan Birlik Haber Ajansı (BHA) Kurucu üyesidir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yurtdışında yerleşik basın kartı sahibi ve NUJ üyesidir.

Editör: Birlik Haber Ajansı BHA