Almanya’nın Hamm kentinde yaşayan Yasin Çankaya isimli Türk vatandaşı, dört yaşındaki kızı Kumsal Cankaya için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Yasin Cankaya ve kızı

Karaciğer kanseri teşhisi konulan Kumsal, Almanya’da uzun süredir tedavi görmekteydi. Ancak, tedavi sürecinin beklenen sonuçları vermemesi ve doktorların tedaviyi durdurma kararı alması üzerine baba Yasin, kızının tedavisine Türkiye’de devam edilmesini talep etti.

Yasin, sosyal medya aracılığıyla yaptığı duygusal paylaşımda, kızının hayatta kalma şansı olduğunu ancak Almanya’da tıbbi imkanların artık yetersiz kaldığını belirtti.

Duisburg Beşiktaşlılar Derneği’nin Acı Günü Duisburg Beşiktaşlılar Derneği’nin Acı Günü

Türkiye’deki sağlık sistemine ve uzman doktorlara olan güvenini dile getiren baba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, kızının Türkiye’de tedavi edilebilmesi için gerekli yardımın sağlanmasını rica etti.

Yasin'in paylaşımı kısa sürede büyük ilgi toplarken, sosyal medya kullanıcıları da küçük kızın sağlığı için destek mesajları ve dualar gönderdi.

Editör: Haber Merkezi