Dünya

Hollanda Elazığ İş İnsanları Elazığ’da!

Hollanda Elazığ İş Adamları Derneği (VEON) Başkanı Ümit Akbulut ve beraberindeki heyet, Elazığ’a 4 günlük bir iş ziyareti düzenledi.

Hollanda’da yaşayan Elazığlı iş insanlarının bu ziyareti, Elazığ’a yeni yatırım umudu ve heyecanı yaşattı.

VEON Başkanı Ümit Akbulut ve beraberindeki heyet ziyaretlerinin ilk gününde Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Fırat Kalkınma Ajansı Koordinatörü Mustafa Özatay ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet Elazığ’a kalabalık geldi

VEON heyetinde Başkan Ümit Akbulut’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Özcan Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri Zülküf Bildirici, Ahmet Batuk, Hüseyin Kaynak, Mehmet Ülgen, üyeler Yusuf Çelik, Kasım Akbulut, Mehmet Şerif Akbulut ve Genel Sekreter Mustafa Özcan yer aldı.

Vali Hatipoğlu: Yurt dışındaki Elazığ’daki iş insanları ile iş birliği yapılmalı!

Edindiğimiz bilgiye göre Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, yapılan görüşmede bu ziyaretin Elazığ ve diaspora arasındaki bağları güçlendirme açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Yurt dışındaki Elazığlı iş insanlarıyla daha fazla iş birliği yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Hatipoğlu, önümüzdeki dönemde bölge için bir çalıştay düzenlemenin büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Veon başkanı Akbulut iş birliğine sıcak baktı

VEON Başkanı Ümit Akbulut ise önümüzdeki yıl yapılacak projelerin başında bu tür iş birliklerinin geldiğini ve Elazığ’ın kalkınması için çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Başkan Şerifoğulları da ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise ziyaretin Elazığ için çok değerli olduğunu ve şehirdeki projelerde ortak çalışmalar yapılabileceğini belirtti. Fırat Kalkınma Ajansı Koordinatörü Mustafa Özatay da bölgedeki sektörler ve yatırım fırsatları hakkında bilgi vererek heyetin ziyaretinin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Başkan Akbulut, ziyaretleri sırasında 23 Ocak 2025’te Lahey’de düzenlenecek çalıştaya davet etti

Ümit Akbulut, görüşmelerde her 3 kurumu da 23 Ocak 2025'te Lahey şehrinde düzenlenecek olan çalıştay ve resepsiyona davet etti. Katılımcılar, bu organizasyona katılmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Bu ziyaret şimdiden Elazığ’da heyecan uyandırdı

Bu iş ziyareti, hem Elazığ’ın ekonomik kalkınması hem de diaspora ile olan ilişkilerin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Haliyle bu ziyaretler şimdiden Elazığ’da heyecan uyandırdı. Bu ziyaretlerin kente yatırım ve istihdam olarak dönmesi de şüphesiz hiç fena olmaz. Heyetin iş dünyasındaki bazı kişilerle de temas kurması bekleniyor.

kaynak : Elazığ Fırat gazetesi