Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

2011 yılında başladığı milli takım kariyerini noktalayan Gündoğan, Almanya formasıyla 82 maça çıkarak büyük bir başarıya imza attı.

Gündoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Birkaç haftalık görüşmeden sonra, milli takım kariyerimi bitirme zamanının geldiğine karar verdim. Memleketim için 82 milli maçta büyük bir gururla bakıyorum - 2011'de A Milli Takımı'na ilk çıktığımda hayal bile edemeyeceğim bir sayı. Geçen yaz kendi evimizdeki Avrupa Şampiyonası'nda takımı kaptan olarak yönetmeme izin verilmesi büyük bir onurdu! Yıllar sonra sonunda ulusu tekrar gururlandırmayı başardık - bunun bir parçası olabilmek beni çok mutlu ediyor."

Ancak İlkay Gündoğan, bu süreçte hem fiziksel hem de zihinsel olarak bir yorgunluk hissettiğini belirtti. "Turnuvadan önce vücudumda ve kafamda belli bir yorgunluk hissettim. Bu da beni düşündürdü. Ve kulüp ve ulusal düzeydeki maçlar azalmıyor," diye devam eden Gündoğan, bu durumun kararında etkili olduğunu ifade etti.

Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nın her zaman bir taraftarı olarak kalacağını ve takımın yükselişine inanarak, 2026 Dünya Kupası'nda en büyük adaylardan biri olacaklarına inandığını belirtti. "Biz fantastik bir koç, gerçekten güçlü bir takım ve harika bir takım ruhuna sahibiz. Bu yolda yanımda olan tüm taraftarlarımıza, çalışanlarımıza, antrenörlerimize ve oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benim için bir onurdu! Teşekkürler Almanya!" sözleriyle milli takıma veda etti.

İlkay Gündoğan’ın vedası, Almanya futbolu için önemli bir dönemin kapanışı olarak değerlendiriliyor. Kendisine milli forma altında gösterdiği üstün performans ve liderlik için büyük takdir sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi