Başkan Aynur Çelikdöven Aslan, beyninde tümör nedeniyle iki büyük ameliyat geçirmiş, ancak ailesi, tedavi masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Essen’deki Batı Alman Proton Tedavi Merkezi'nde uygulanan proton tedavisi, küçük çocuğun yaşamı için kritik önem taşıyor, ancak bu tedavi planlanandan çok daha maliyetli.

Aslan’ın tedavi süreci Ekim 2023’te, bir gün aniden durmaksızın kusmaya başlamasıyla başladı. Kazakistan’ın Almatı kentindeki hastanede ilk tedavisi yapılsa da kesin tanı koyulamamıştı. Ardından başkent Astana’ya sevk edilen Aslan’a hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) teşhisi kondu. Üçüncü yaş gününde, beynindeki sıvının boşaltılması için bir şant takıldı. Ancak bu operasyon, asıl sorunun başlangıcıydı. Yapılan MR taraması sonucunda Aslan’ın beyninde bir tümör olduğu anlaşıldı. Kemoterapi süreci başlatıldı, ancak başarılı olamadı. 

Apronjet Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yeşilgül:   " Almanya'nın 48 Saatlik Başvuru Kuralı Sektörü Felç Ediyor Apronjet Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yeşilgül: " Almanya'nın 48 Saatlik Başvuru Kuralı Sektörü Felç Ediyor

Çocuk onkolojisi alanında büyük bir öneme sahip olan radyoterapi önerildi. Kazakistan’da bu imkânın olmaması nedeniyle Aslan, Essen’deki Batı Alman Proton Tedavi Merkezi’ne sevk edildi. Ancak, bu tedavi masraflı ve Aslan’ın ailesi tüm varlıklarını satarak dahi bu maliyeti karşılayamıyor. Şu an Aslan, solunum cihazına bağlı ve tedavisine devam edebilmesi için Kazakistan’a dönmesi gerekiyor. Ancak bu yolculuk, bir doktor eşliğinde yapılmak zorunda ve bu da ek masraflar yaratıyor.

Aynur Çelikdöven, Aslan’ın ailesinin maddi ve manevi yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırdı. Çelikdöven, "Her damla umut, Aslan’a yaşam hediye edecek. Gelin, birlikte Aslan’a umut olalım" dedi.

Aslan’a yardım etmek isteyenler, Weg der Hoffnung e.V. derneğinin hesabına bağış yapabilir. Bağış yaparken açıklama bölümüne "ASLAN" yazılması rica ediliyor.

Hesap Bilgileri:
Hesap Sahibinin Adı: Weg der Hoffnung e.V.  
Stadtsparkasse Oberhausen  
IBAN: DE08 3655 0000 0100 0385 38  
BIC: WELADED1OBH  

Daha fazla bilgi için Weg der Hoffnung e.V.’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.wegderhoffnung.org

I M G 3810I M G 3811I M G 3809

Editör: Haber Merkezi