KAÜ Kurumsal İletişim ve Basın Koordinatörlüğü’nden aktarılan bilgiye göre KAÜ ve Ras Al Khaimah Amerikan Üniversitesi İşbirliğinde düzenlenecek olan çalıştayın amacının dünya genelinde rehabilite edilmiş arazilerden örnek olayları inceleyerek bu girişimlerden değerli içgörüler ve karşılıklı öğrenim çıktıları sunmayı hedeflediği ifade ediliyor.  
 

Çalıştayda ele alınan temel konular arasında rehabilite edilen arazilerin kullanımı, yeniden geliştirilmesi, mevcut deniz ekosistemleri üzerindeki etkileri, flora, fauna, deniz yaşamı şeklindeki miras niteliğindeki biyolojik topluluklar, rehabilite edilen ve yeniden geliştirilen alanlardaki kültürel mirasın korunması konuları yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Aliyev'le görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Aliyev'le görüştü

KEÇECİ: ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE BİLİMSEL ÜRETİM HEDEFLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Uluslararası bağlamda kurumsal işbirliği ve ortak bilimsel üretim hedefleri doğrultusunda yaz döneminden itibaren sürdürdükleri çabaların olumlu sonuç verdiğini görmekten duydukları  memnuniyeti ifade ederek, üniversite olarak yurtdışına yönelik çalışmaların 2025 Yılında da devam edeceğini vurguladı.

KAÜ’nün uluslararasılaşma vizyon ve misyonu çerçevesinde akademisyen ve öğrenci odaklı sürdürülen çalışmaların ülke eğitimi yanısıra sınırların ötesinde de artı değer kattığını belirten Keçeci, Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin  “In Between” başlığı altında PLPR&Reclaimed Land International Workshop - Students Competition isimli yarışmaya katılmalarının kurumsal imajını yansıtan önemli bir gösterge olduğunun altını çizdi.

KAÜ AKADEMİSYENİ PROF. DR. BALKIZ YAPICIOĞLU ÇALIŞTAYIN ORGANİZE KOMİTESİNDE  YER ALIYOR 


İki üniversite arasında ortaklaşa düzenlenecek olan “Rehabilite Edilmiş Arazi-Reclaimed Land’ çalıştayında KAÜ akademisyeni Prof. Dr. Balkız Yapıcıoğlu organize komitesinde yer alıyor. 


Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) SDG 9, 11 ve 13 ile uyumlu biçimde, arazi kullanımı ile gelişiminin özellikle yükselen deniz seviyeleri ve su baskınları gibi iklim değişikliği zorluklarına karşı dirençli olmasının önemini ortaya koyan çalıştay hakkında Prof. Dr. Balkız Yapıcıoğlu, rehabilite edilmiş araziler için adaptasyon ve azaltma süreçlerini desteklemek adına stratejik planlama ve gelişim süreçlerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
 

Öte yandan Prof. Dr. Yapıcıoğlu, sürdürülebilirlik hedeflerinin sanayi, ticaret ve konut projelerinin tasarım, inşaat ve teslim süreçlerine entegre edilmesi de gerektiğini söyledi.

8Caecebf Ec0E 4B54 B24F A2C49Fbffbf5

Editör: Haber Merkezi