Başkonsolos AL, göreve başlaması dolayısıyla Türk toplumuna hitaben bir selamlama mesajı yayımladı. Mesajında, Almanya’da bir Türk işçi ailesinin çocuğu olarak büyüdüğünü belirten AL, hem Türkiye hem de Almanya'ya olan bağlılığını ifade ederek Türk vatandaşlarının sorunlarına derin bir anlayışla yaklaştığını vurguladı.

Gurbetçi Yasin Kızı Kumsal için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi Gurbetçi Yasin Kızı Kumsal için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi

Başkonsolos Hüseyin Kantem AL, mesajında görev süresi boyunca Türk toplumunun meselelerinin Başkonsolosluk nezdinde en öncelikli konu olacağını ve konsolosluk hizmetlerinde en iyi şekilde yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti. Türk toplumunun, Alman toplumu için büyük bir zenginlik olduğunu söyleyen AL, iki ülke arasında güçlü bir kültürel köprü oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Kuzey Ren-Vestfalya’nın Almanya’da ekonomik ve sosyal anlamda önde gelen bir eyalet olduğunu vurgulayan Başkonsolos, yerel makamlar ve Alman ortaklarla yakın iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca, Başkonsolosluk kapılarının Türk toplumuna her zaman açık olduğunu ve onların düşüncelerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Başkonsolos AL, mesajını tüm Türk vatandaşlarını sevgi ve saygıyla selamlayarak sonlandırdı.

Hüseyin Kantem Al Özgeçmişi 


Başkonsolos Hüseyin Kantem Al, 1979 yılında Berlin’de doğmuştur. 

İlk, orta ve lise eğitimini Berlin’de bitirmiş ve ardından Berlin Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisansını 2008 yılında tamamlamıştır.

2008 yılında intisap ettiği Dışişleri Bakanlığı’ndaki meslek hayatına, Dışişleri Eğitim Merkezi Başkanlığı ve Enerji ve Çevre Genel Müdür Yardımcılığı’nda aday meslek memuru olarak başlayan Hüseyin Kantem Al, merkezde sırasıyla, Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı, Kuzey Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı’nda; yurtdışında ise, Duşanbe Büyükelçiliği, Berlin Büyükelçiliği ve Viyana Büyükelçiliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

15 Eylül 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu olarak göreve başlamıştır.

Almanca ve İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi