Konya’da Sivil Toplum Medya Buluşmaları programı gerçekleştirildi

Vali Özkan: İlimizde önemli bir sivil toplum geleneğimiz var

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile İnternet, Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk internet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından, Konya’ da Sivil Toplum Medya Buluşmaları düzenlendi. Programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan Şehrimizde sivil toplum denilince kamunun dokunamadığı veya insanlarımıza toplumumuzun ihtiyaç duyduğu alanlarda koşturan kendi aralarında bir yarış içerisinde olan bir sivil toplum geleneğimiz var” dedi.

Konya’da Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Sivil Toplum Medya Buluşmaları Programına Vali Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Emniyet Müdürü Mahmur Karabulut, Konya İhracatçılar Birliği Derneği Başkanı Mustafa Toptaş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı, TİMBİR ve İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Başkan Vekili, 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Cengiz Aksan, TİMBİR İç Anadolu Bölge Başkanı Ercihan Çakmak, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast, TİMBİR Temsilcisi Fatih Güneş ile İş İnsanı Recep Şarlak ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“Projemizi Hoşgörünün Başkentinde Sonlandırmak İstedik”

Programın açılış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa amaçlarının sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları proje ve faaliyetlerin medyada daha geniş yer almaları ve sosyal medyada doğru içeriklerle kendilerini ifade etmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Sivil Toplum Medya Buluşmaları programında 14’üncü ilde olduklarını kaydeden Dr. Basa sivil toplum kuruluşları ile medyayı bir araya getirerek projeyi sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. Dr. Basa projenin ikinci etabını hoşgörünün başkenti Konya’da sonlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

“Ekranla Oynadığın Kadar Akranlarınla Oyna”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca gençlerin internet bağımlılığına değinerek “Gençlerimizin en büyük sorunlarından birisi bağımlılık. Bunlardan biri de internet bağımlılığı. Biz çocuklarımızın ekran bağımlılığından kurtulması için bu şekilde salonlar yapıyoruz. Burada kütüphanemiz var, spor salonlarımız var. Tabi onları buraya çekebilmek için spor salonu yaptı. Ama biz şöyle diyoruz. Ekranla oynadığın kadar akranlarınla da oyna. Burada çok önemli bir program icra ediliyor. Sivil toplum medya buluşması programınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Esas Olan İnsan”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise sivil toplum ve medya temsilcilerinin ilimiz açısından zenginlik üreten bir faaliyet yürüttüklerini söyledi. ‘Esas olan insan’ diyen Vali Özkan insanın yaşam kalitesinin artırılması ve insanın çevreyle uyumlu bir şekilde sağlıklı bir hayat sürmesinin önem arz ettiğini vurguladı. Vali Özkan şöyle konuştu:

“Konya insanlar arasındaki yardımlaşma dayanışmanın çok belirgin olduğu il. İlimin irfanın fazlaca olduğu bir yer. Dünyanın herhangi bir köşesinde zulümlerin olduğu zamanda aynı zamanda insani değerlere barışın, sevginin odaklandığı bir il. Hz. Mevlana ile insanların buluştuğu bir yer Konya. Hal böyle olunca kendisinden fedakarlık yapan insanlar içinde yaşama kararlılığı olan sivil toplum gönüllülerinin de fazlaca olduğu bir il. Şehrimizde sivil toplum denilince kamunun dokunamadığı veya insanlarımıza toplumumuzun ihtiyaç duyduğu alanlarda koşturan kendi aralarında bir yarış içerisinde olan bir sivil toplum geleneğimiz var. Bu gelenek muhafaza edilmeli ve gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Bu toplantı da buna katkı sağlayacaktır”

Panel oturumunda STK-Medya ilişkileri ele alındı

Türkiye'nin ilk ve tek 'Zaman Müzesi' Türkiye'nin ilk ve tek 'Zaman Müzesi'

Programın panel bölümünde; TİMBİR Genel Başkan Vekili, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rifat Sait, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar sunumlar gerçekleştirdi.

Panelistler; Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi, Dijital İçerik Üretimi, Sivil Toplum Kuruluşları Etkin Sosyal Medya Kullanımı, Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi ve İtibar Yönetimi alanında sunum yaptı.

Editör: Haber Merkezi