ANKARA-BHA

MİT’in istihbarat ağı aracılığıyla, her iki teröristin son olarak Süleymaniye kırsalındaki İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. MİT tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Berfin Roj kod adıyla bilinen Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş’ın, örgüt üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içinde oldukları öğrenildi.

Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde deprem!

Elde edilen bilgilere göre, PKK/KCK’lı teröristler, bölge halkından vergilendirme adı altında haraç topladıkları ve toplanan meblağı Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılacak kadro temininde değerlendirdikleri belirtildi. Ayrıca, bu teröristlerin örgüte lojistik destek sağladıkları da tespit edildi.

Yerleri belirlenen Caize Selber ve Emine Ulaş, MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Caize Selber ve Emine Ulaş kimdir?

Aslen Siirtli olan Caize Selber, 1999 yılında İstanbul’dan PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldı. Terör örgütü tarafından silahlandırılarak Tunceli ve Erzurum’da faaliyet gösterdi. 2022 yılına kadar Kandil, Asos, Zap, Mahmur, Haftanin ve Hakurk bölgelerinde ideolojik ve silahlı faaliyetlerde bulundu. Son olarak Süleymaniye’de toplumsal alan çalışmalarında yer aldı.

Tekoşin Dilgeş kod adıyla bilinen Emine Ulaş, 1999 yılında PKK/KCK’ya katıldı ve uzun yıllar Tunceli’de silahlı faaliyet gösterdi. Tunceli’de güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi ve yol kesme eylemlerinde bulundu. Irak’ta ise Hakurk, Zap, Avaşin, Metina ve Kandil bölgelerinde sözde sorumlu seviyede faaliyet yürüttü. Örgüt içinde gençlik, sağlık, eğitim ve toplumsal alan çalışmalarında yer aldı.

Editör: Birlik Haber Ajansı BHA