Ankara-BHA

Dün akşam Kayseri’de  Suriye uyruklu bir şahsın küçük çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokaklara dökülmüş, halk Suriyelilere ait iş yeri ve araçları yakarak tepki göstermişti. Olayların büyümesinin polis müdahale edip durumu kontrol altına almıştı.

Fırat Kalkanı harekat bölgesinde Suriyeliler Kayseri’de gerçekleşen olaylara tepki olarak Türklere ait TIR’lara ve resmi araçlara taş aktararak zarar vermeye çalıştı. Olaylarda siyah resmi plakası olan bir araç kullanılamaz hale getirildi. O sırada video kaydına yansıyan kişilerin Suriyeli saldırganları ikna etmeye çalıştığı görüldü.

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapıldı TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapıldı

Fırat Kalkanı ile Türkiye’nin kontrol altına aldığı bölgelerde yer alan bazı devlet kuruluşlarına giren saldırgan Suriyeliler Türk bayrağını indirerek Özgür Suriye Ordusu bayrağı açtı. Saldırganlar Azez ve El-Bab kentlerinde PTT binalarına girerek Türk çalışanları zor kullanarak çıkardı.

Suriye’de bulunan Mare Emniyet Müdürlüğü’ndeki Türk bayrağı indirildi. Kahraman Türk askerinin içinde olduğu araçları taşlayan saldırganlar o anları video kaydına aldı. 

Editör: Birlik Haber Ajansı BHA