Ancak bu açıklama, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız tarafından eleştirildi. Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, emeklilerin mevcut ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda bu tür hizmetlerin yeterli olmadığını vurguladı.

Genel Başkan Yıldız, "Kamuoyundan yine büyük bir tepki alan Sayın Bakanımıza hatırlatmakta fayda var. Emekli bırakın tatile, tiyatroya, sinemaya gitmeyi; çocuğuna torununa harçlık dahi veremeyecek, kirasını ödeyemeyecek, açlık sınırının çok altında çay simit dahi yiyemeyecek bir durumda. Bütün danışmanlar farklı üst düzey görevlere terfi ettiğinden Bakanımızın danışman sıkıntısı olduğu, verdiği bu kararlardan belli oluyor," şeklinde konuştu.

Yıldız, denize ulaşabilen emeklilerin zaten ekonomik sıkıntısı olmayan, üst düzey emekliler olduğunu belirtti ve Bakan Ersoy’a bir öneri sundu: "Sayın Bakanımıza bir öneri sunuyoruz. Sahibi olduğu otellerde yüzde 20 kontenjan ayırarak, hayatında tatil yapma fırsatı bulamamış, kirada oturan emeklileri ücretsiz olarak misafir etmesi kamuoyunun büyük takdirini kazanır."

SGK'dan gelen borç bildirimi tepki topladı SGK'dan gelen borç bildirimi tepki topladı

Ayrıca, Bakanlık personelinin de kendilerine ait bir tesis olmadığı için tatil yapamamaktan şikâyetçi olduğunu belirten Yıldız, "Bu tespitlerimi TUTAP Başkanı olmamın yanı sıra, en az maaş alan emekli sınıfında yer alan, kirada oturan, makam arabası olmadan her gün toplu taşım araçlarında seyahat eden, semt pazarlarından alışveriş yapmaktan şikâyetçi olmayan bir vatandaş olarak yapıyorum. Ayrıca tüm bu gerçekleri görmek için de danışmana gerek yok," diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız’ın bu çağrısı, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda daha kapsamlı adımlar atması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Editör: Haber Merkezi