Genel

Almanya'da Kış Saati Uygulamasına Geçiliyor: Saatler 1 Saat Geri Alınacak

Almanya’da bu yıl yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına geçiş, 26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yapılacak.

Saatler sabah saat 03.00'te bir saat geri alınarak 02.00'ye ayarlanacak. Bu değişiklikle birlikte Türkiye ile Almanya arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate çıkacak.

Türkiye  ile Saat Farkı Artıyor

Almanya ve birçok Avrupa ülkesinde, kış saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte Türkiye ile olan saat farkı 2 saate yükselecek. Türkiye’de 2016 yılından itibaren yaz saati uygulaması sürekli hale getirildiği için bu fark kış aylarında geçerli olacak.

Gündüzler Daha Kısa Olacak

Saatlerin geri alınması, sabahları daha erken aydınlanacak olsa da, akşamların daha erken kararması anlamına geliyor. Kış saati uygulaması, gün ışığından daha verimli yararlanmayı hedefliyor ve Avrupa’da yaygın olarak uygulanıyor.

Saat Değişikliği Ne Zaman?

26 Ekim Cumartesi gününü 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece, sabah saat 03.00’te saatler 1 saat geri alınarak 02.00’ye çekilecek. Kış saati uygulaması, Mart ayına kadar devam edecek ve o dönemde saatler tekrar ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçilecek.