KAÜ Kurumsal İletişim ve Basın Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı olarak 15 Ocak Çarşamba günü Alayköy Kampüste gerçekleşen ve Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Plastik Sanatlar, Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümlerinin düzenlediği Güz Dönemi Öğrenci Projeleri Sergisi izleyenlerin beğenisini kazandı.
Sergi 22 Ocak 2025 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde halka açık olarak izlenebilecek.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gökçe Keçeci yaptığı açıklamada, Güz Dönemi Öğrenci Projeleri gelecekte sektöre yönelik önemli bir paylaşım niteliği taşıdığını belirterek, akademik, kültürel ve sanatsal projeleri yürüten profesyonel kadroları önderliğinde geleceğin sanatçı ve tasarımcılarını yetiştiğini belirtti.
Prof. Dr. Gökçe Keçeci, kurulduğu günden itibaren ülkemizde yüzlerce öğrenciye sanat ve tasarım tarihi, farklı yaklaşımlar ve kuramlar hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunan Güzel Sanatlar Fakültesi her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekliyor” ifadelerini kullandı.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buğu Şah etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin öğrencilerinin tasarım süreçlerine daha derinlemesine bakış açısı kazanmalarına olanak sağladığını vurgulayarak, “1001 Chair” çalışması ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin tasarım süreçlerini analiz ederek kendi tasarımlarında yenilikçi ve bilinçli kararlar alabilme yetkinliklerini güçlendirmeyi amaçladıkları ifade etti.
Doç, Dr. Buğu Şah, farklı yaklaşımlar ve stiller arasında bağlantılar kurarak yaratıcılıklarını geliştirecekleri 1001 Chair” çalışması sayesinde öğrencilerin, birbirinden bağımsız tasarımcıları tanımasını ve bu tasarımcıların ürün tasarım süreçlerini anlamasını sağlayarak kendi tasarım vizyonlarını geliştirmeyi hedefleyen bir çalışma ortaya koyduklarını belirtti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Sinem Ertaner, Plastic Arts ve Seramik Bölümü Studio dersleri kapsamında öğrenci çalışmalarının sergilendiği etkinlikte Plastik Sanatlar ve Seramik Bölümü öğrencilerinin Studio kapsamında hazırladıkları çalışmalarla hem bireysel yaratıcılığı hem de kolektif çalışmanın ruhunu harmanlama fırsatı buldukları bir platform sunduğunu ifade etti.
Ertaner, açıklamasında şu sözlere yer vererek” dönem boyunca gerçekleştirilen bu ortak yaratım süreci, yalnızca estetik değerler yaratmayı değil, aynı zamanda sanat aracılığıyla düşünsel bir diyalog oluşturmayı da hedefliyor. Sergi, bu diyalogun bir ürünü olarak, bireysel ve kolektif ifadeleri bir araya getiren bir bütünlük olarak değerlendirilebilir” dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastic Arts ve Seramik Bölümü Öğretim Elemanı Görkem Müniroğlu ise Experimental Media (Deneysel Medya) derslerinde ortaya koydukları tasarımlar ile öğrencilere yenilikçi yöntemler ve yaklaşımlar sunarak onların sanatsal ifade biçimlerini genişletmeyi hedeflediklerini kaydetti. Müniroğlu, öğrencilerin özellikle daha önce uygulamadıkları teknikleri kullanarak yaratıcılıklarını keşfedecekleri sanatsal ifade sınırlarını genişletmeye olanak tanıyan bir eğitim ortamı sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı olarak Kemal Behçet Caymaz danışmanlığında öğrenciler yeteneklerini keşfettikleri sergide yaratıcılıklarını buluşturdular.
Kemal Behçet Caymaz, öğrendikleri teorik bilgileri tasarım süreçlerinde de analiz edilmesine olanak sağlayan Baskı Resim Dersine kapsamında öğrencilerin yalnızca estetik değil, fonksiyonel açıdan da etkili ve özgün tasarımlar yaratma yetkinliği kazandıklarını belirtti.
Caymaz, Baskı Resim Dersi’nde öğrencilerin sanat tarihinden ünlü ressamların portre çalışmalarını ele alarak, “Linol Kazıma” tekniği ile eserlerini oluşturduklarını söyledi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Gözde Kasapoğlu Görsel Tasarıma Giriş Dersi kapsamında; kurum kimlik değerini taşıyan kurumsal kimlik çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi.
Kasapoğlu, daha önce var olan kurumlar için yeniden düzenlenen logo ve kimlik çalışmaları sayesinde marka bilinirliğini oluşturmak ve markasını, faaliyetini doğru bir şekilde tanıtmak amacıyla yapılan her bir tasarım için akılda kalıcılık, tipografi, ürün yerleştirme ve renk gibi unsurlara dikkat edilmiştir” dedi.
Öte yandan Öğretim Elemanı Gözde Kasapoğlu, Masaüstü Yayıncılık Dersi kapsamında; her bir öğrencinin ilgi alanı olan konular hakkında dergi tasarımı yapıldığını ve sergi kapsamında metin ve görsellerin etkili bir şekilde kullanılması ön plana çıkarılarak tipografik yerleştirmeler yapıldığını kaydetti.