Christoph Daum son yolculuğuna uğurlandı Christoph Daum son yolculuğuna uğurlandı

İslam KARAOSMANOĞLU / RİETBERG 
Cultura Sparkasse Tiyatro binasında verilen konseri 600 sanatsever izledi. 

Eski Roma'daki tarihi arenaları andıran tiyatro binasındaki konsere Rietberg'in bağımsız Belediye Başkanı Andreas Sunder ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Münster Başkonsolosu Arif Hakan  Yeter'de katıldılar.

Hatay2

SALONU BEDAVA VERDİ

Rietberg Belediye Başkanı Andreas Sunder: „ Geçen sene Şubat ayında Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin acıları hala taze. Bana bu konserin tüm gelirinin Hatay'daki okul çocuklarının eğitim ihtiyaçları için  harcanacağını söylediklerinde salondan kira almadık. Türklerle çok iyi dostluklarım var. Bugün aranızda olmaktan mutluyum“ dedi. 

Organizeyi yapan Hataylılar, Belediye Başkanı Andreas Sunder'e hem plaket hem de bir buket çiçek vererek teşekkür ettiler.

ACINI DİLİ, DİNİ, IRKI VE RENGİ OLMAZ

Daha sonra kürsüye konuşmacı olarak gelen Türkiye Cumhuriyetinin Münster Başkonsolosu Arif Hakan Yeter: „ Depremde ben yurtdışından gelen yardımları koordine etmekle görevliydim. İnsanımız yediden yetmişe kenetlendi ve yardım etmek için adeta seferber oldu. Hala o dayanışmayı bana anlatan  ve takdir eden Alman dostlarım var. Bize öğretilen acının dili, dini, ırkı, rengi, yoktur. Zorda kalan kim olursa olsun dil, din, ırk gözetmeksizin yardım etmek gerektiği öğretildi. Bu konserin yardım amacıyla organize edildiğini biliyorum. Hem Türkiye'den gelen sanatçı dostlarımızı hem de izleyici olarak gelenleri tebrik ediyorum“ dedi.

ÖNCE KORO TURCO

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Gütersloh'tan  Koro Turco sahne aldı. İkinci bölümde Hatay'dan gelen şef Yılmaz Özfırat'ın 30 kişilik Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Koro şefi Yılmaz Özfırat sık sık depremle ilgili anılarını göz yaşları içinde anlatarak felaketin büyüklüğüne dikkat çekti ve depremi tekrar yaşadı. 600 kişilik izleyici grubu eğlenmekten ziyade hüzünlü bir şekilde dayanışmayı tekrar yaşadı. Konser öncesi ve aralarda depremle ilgili kısa filmler ve slaytlar gösterildi. 

Hatay7Hatay5Hatay1Hatay8

Editör: Haber Merkezi