Genel

Ruhr Veliler Birliği yine şaşırtmadı !

Ruhr Veliler Birliği (Elternverband Ruhr e. V.), 9 Ocak Perşembe günü Essen’deki dernek lokalinde basın mensuplarını misafir etti.

Haber: Sinem Akbaş
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir araya gelen emektar gazeteciler ve Ruhr Veliler Birliği yönetimi, artık gelenekselleşen kutlamanın üçüncüsünü gerçekleştirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanları Fatime Okuyucu ve Dr. Ali Sak’ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Okuyucu şunları dile getirdi: „Ruhr Veliler Birliği olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde bizlere sağladığınız desteğin değeri bizim için tarif edilemez. Toplumu bilgilendirme ve farkındalık yaratma noktasındaki katkılarınız, yaptığımız çalışmaların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştır. Her birinize içtenlikle teşekkür ediyoruz.“ dedi. Daha sonra söz alan Dr. Ali Sak, anadilimiz Türkçenin müfredattan kaldırılmak istenmesi üzerine, anadilimize sahip çıkmak için 19 Mayıs 2008 yılında Ruhr Veliler Birliği’ni kurduklarını belirterek Türkçe yayın yapan yerel gazetelerin ve haber kanallarının bu bağlamda önemine vurgu yaptı. „Türkçe’yi ve Türk kültürünü yaşatmak; derneklerin ve Türkçe yayın yapan gazetecilerin görevi haline geldi. Bu bağlamda emek sarf eden tüm gazetecilerimizin gününü kutluyorum.“ dedi. Sivil toplum kuruluşlarının Alman toplumundaki önemine vurgu yapan Ali Sak, sözlerini Türk toplumunun Almanya’daki haklarını arama ve taleplerini ilgili kurumlara iletme konusunda durmadan yollarına devam edeceklerini belirterek noktaladı.

Tava Restoran’ın hazırladığı nefis yemeklerin eşliğinde devam eden etkinlik, dernek yönetim kurulu ve basın mensuplarının karşılıklı sohbeti ve fikir paylaşımı ile sürdü. Kutlamaya katılan gazeteciler, kendilerini her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle unutmayan ve emeklerini takdir eden yegane dernek olması nedeniyle Ruhr Veliler Birliği’ne teşekkür ettiler.

Türk Dilinin Gelişimi Kültürel Faaliyetler İle Desteklenmeli

Program, dernek başkan yardımcılarından Türkçe öğretmeni Ahmet Değirmenci’nin sunumuyla devam etti. Değirmenci sunumunda dernek olarak Türk Konsolosluklarından beklentilerini dile getirdi: „Konsolosluklarımızın yerel basın yoluyla Türk toplumunu ilgilendiren mevzular ve eğitim alanında bilgilendirici yayınlar yapabilirler. Türk dilinin gelişmesi için özendirici yarışmalar düzenlenebilir ve müfredatın iyileştirilmesi bağlamında çalışmalar yapabilirler. Toplumda rol model olan vatandaşlar basın yoluyla tanıtılabilir ve desteklenebilir. Türk dilini ve kültürünü geliştirmek için festivaller düzenlenebilir.“ dedi. Sözlerini çok dilli ve çok kültürlü bireylerin yetişmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirterek bitiren Ahmet Değirmenci, bu çalışmaların topluma ulaştırılmasını sağlayan tüm gazetecilere teşekkür etti.

Şiirlerle ve Türkülerle Takdir Edilen Minnettarlık

Etkinlik, yönetim kurulu başkan yardımcılarından emekli öğretmen Mehmet Kapyapar’ın Çalışan Gazeteciler Günü ve Gazeteciler adlı kendi yazdığı şiirlerini okuması ile devam etti.

Sonrasında söz alan gazeteci yazar İlhan Kılıç, son çıkan kitabı „Üç Devir Tek Görev“ kitabını misafirlere tanıttı.

Sonrasında Ahmet Değirmenci, gazeteci Bekir Coşkun’un „Sonbahar“ adlı şiirini, öğretmen Atilla Yüncüoğlu da gazetecilere ithafen kendi yazdığı şiirlerini seslendirdiler.

Etkinlik, eğitim gönüllüsü, değerli Türk Halk Müziği Ozanı Kazım Birlik’in sözü ve bestesi kendine ait türkülerini seslendirmesi ile sona erdi.