KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emel Yılmaz’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonunda yer alan kabulde, KAÜ öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi BaşkanıAhmet Akdeniz ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı yer aldı.
Kabulde ilk sözü alan KAÜ akademisyeni Dr. Emel Yılmaz, KKTC de bulunan engelli bireylerin sorunları ile ilgili görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ziyaret vesilesiyle Yaz Okulu’nda İletişim Becerileri Dersi kapsamında dersin öğrencileri ile geliştirdikleri “KKTC de yaşayan engelli bireylerin sorunlarına KAÜ bağlamında çözüm önerileri” isimli Proje’nin içeriğini aktardı. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Engelliler Komitesinin ülkemizde yaşayan engelli bireylerin toplumsal hayata kazandırılmasında önemini vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi işbirliğiyle yüksek öğrenim kurumlarında sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerin oluşturulması gerektiğine işaret etti. KAÜ akademisyeni Dr. Emel Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz’in KAÜ’yüziyaret ederek öğrenci odaklı projelerine katkı sağlamasının somut bir örnek olduğuna değinen Dr. Emel Yılmaz, kabulden dolayı teşekkürlerini sundu.
Kabulde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC, sosyal bir devlet olarak her vatandaşına sahip çıkma anlayışındadır” diyerek devletin artan imkanları doğrultusunda engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam sürmeleri için yürütülen çalışmaların önemini her fırsatta vurguladığını kaydetti. “Sizlerin duyarlılığı ve yeni projelerle engelli bireylerin beklentilerini karşılayabilmek, gerekli yasal düzenlemeleri sağlamak en büyük temennimdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmalarından dolayı KAÜ Görsel İletişim Tasarımı Öğretim Üyesi Dr. Emel Yılmaz’ı ve projeye emek veren öğrencileri tebrik etti.
KAÜ öğrencisi Ahmet Kurkmaz, Yaz okulu Dönemi’nde Dr. Emel Yılmaz’ın yürüttüğü İletişim Becerileri Dersi kapsamında hazırlanan Projede engelli bir birey olarak yaşadığı sorunlardan yola çıkarak, Yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ve ülkemizde yaşayan engelli bireylerin kamusal alanlarda yaşadıkları sorunlar ve çözüm olanaklarına yönelik önerileri başlıklar halinde sundu.