Çocuklarımız hayatımızın en saf ve en masum  varliklarıdır.

Onlar  dünyaya sınırsız yetenekle ve potansiyel ile gelir.

onların bu yeteneklerini keşfetmeleri için bizlerin onlara sevgi saygı,Şefkat eğitim sunmamız gerekir.

Unutmayalım.


Ne kadar  sağlıklı ve donanımlı çocuklar yetiştirirsek o kadar çok aydınlık bir geleceğe sahip oluruz.

Teknoloji ve modern çağımızda,bilim ne kadar gelişmişse gelişsin eğer biz çocuklarımıza insani,vicdanı saygı sevgi merhamet değerleri ile donatamamışsak,gelecekteki tüm sorunları çözmek imkansız olacaktır.


 Onlar  dünyaya bakışları,kalplerinde tașıdıkları sevgi ve merak ile, Aslında hepimize birer tecrübe  ve ders niteliğindedirler.Fakat hepimiz günlük hayatımızın koşturmacası içinde bazen farkında olmadan onları kırabiliyor,duygularını incitebiliyor onları üzebiliyoruz.


Unutmayalım ki,


Çocuklarımız bizden gördükleri sevgi ,saygı ve anlayışla gelișir ve büyürler.Çocuklarınızın gözünde saygı,sevgi,deĝer görmek istiyorsanız,Öncelikle biz onlara bu güzel duyguları göstermeliyiz ki,Karşılıklı  duygular oluşsun. Onları dinlemek,saygı duymak,onları anlamaya çalışmak ,onların küçük birey olduklarını düşünerek yaklaşmak çocuğumuza verilen en büyük hediyedir.Her çocuk Güvenli,sağlıklı sevgi dolu bir ortamlarda büyümeyi hakediyor.Dünyanın her bir dört köșesinde çocuklarımız Savaşların,cinayetlerin kurbanı oluyor.Maalesef bu olaylar modern dünyamızın acımasiz gercekleridir.
Törelerimizin,Savaşların, politikaların, çatıșmaları uğruna yapılan bu çatıșmaların bedelini en ağır ödeyen masum  çocuklarımız oluyor.

Oysaki,


Her çocuk oyunlar oynamalı,hayaller kurmalı, geleceği umutla bakmalı .Ancak bu umut biz ebeveynlerin sorumluluğu adı altında,Onları korumak,şiddetten ve ve ölümden uzak tutmak hepimizin görevidir. Çocuklarımız bir toplumun en değerli varlıklarıdır. Onlar, geleceğimizin mimarları, yarınlarımızın umut ıṣıklarıdır.


Çocuklarımız çok değerlidir.Çünkü,onlar sadece bu günümüzün değil,yarınlarımızın teminatıdır.

Onları sevgiyle büyütmek,hayallerine saygı duymak ve onları geleceğe hazırlamak hepimizin insani vazifemizdir . Barış dolu bir dünyada yaşamak ancak çocuklarımızın güvenliğini sağlamak ile olur.Onların seslerini duymalı,onların geleceğini inşa etmeye çalışmalıyız .

Çünkü Barışın temelinde saygı,sevgi hoşgörü varsa,çocuklar bu dünyanın gerçek sahibi olurlar. Çocuklar ölmesin.! öldürülmesin.Onlar bizim  geleceğimiz,toplumsal kalkınmamızın en büyük anahtarıdırlar.