Kübra Hülya Arıcı Sorrentino

Kübra Hülya Arıcı Sorrentino

Tüm Makaleleri

Yazar ve Eğitmen ve psikolojik danışman olan Kübra Hülya Arıcı Sorrentino Almanya’nın Krefeld şehrinde, 1972 de dünyaya geldi.
Gurbetçi çocuğu olan yazar, ilk öğretim ve lise eğitimini yine aynı şehirde tamamladıktan sonra, her 5-7 yıl arasında yeni bir meslek edindi.
Almanca bilirkişi diploması, pedagojik formasyon ve psikolojik danışmalık okuyarak kendi ofisini açtı. Şuan hala bu hizmeti Almanya’daki vatandaşlarımıza sunmaktadır. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek son olarak Dozentlik, yani yetişkinler eğitmenliği eğitimini Wuppertal şehrinde tamamladı.
Bunun yanı sıra, dini eğitim alarak çeşitli camilerde eğitmenlik, şube ve bölge eğitim başkanlıklarında görev almış, hala Almanca ve Türkçe olarak din dersi ve seminerleri vermektedir.
Vermiş olduğu Almanca din derslerinden de etkilenerek birtakım gayrımüslimlerin müslüman olmalarına vesile olmuştur.
Bunların yanısıra yazarlığa da ilk adımlarını atmıştır.
Almanya’da Almanca ve Türkçe olarak 9 kitaba imza atan yazarımızın, Türkiye’de yayınlanan ilk kitabı, şuan elinizdeki 100 Yüzlü İnsan kitabıdır.

Almanya’da Uluslararası Eğitim ve Yazarlar Merkezinin genel başkanlığını başarı ile yürütmektedir.

Mutluluk-Bilimsel ve İslami Bakış

Sadece kendini mutlu etmek için çabalayan insanların gerçekten mutlu olması, bilimsel ve manevi açıdan ele alındığında zordur.