İnsanın doğup büyüyüp ölmesi gerçeğinde olduğu gibi medeniyetlerde doğarlar, büyürler ve ölürler.

Fakat eğer medeniyet anlayışınız insan merkezli; insan aklının sonsuz bir Yaratıcıya teslimiyetle çalışması, insan kalbinin derin bir inanç ve iman ile huzur bulması, insanın manevi yönlerinin güçlendirilmesi,  insani değerlerin yüceltilmesi, ahlaki vasıfların en temel ve vazgeçilmez olması, etik ilkelerin geliştirilmesi, insanın ruh dünyasının sağlamlaştırılması, duygu dünyasının zenginleştirilmesi, yaşam gayesinin sadece kendi nefsinin ihtiyaçlarını gidermek değil, ona yaşama fırsatı veren Yaratıcısına kulluk bilinci ve yaşadığı toplumun da ihtiyaçlarını  karşılamak olduğu, doğayla barışık ondan faydalanan ama sömürmeyen, yaşam tasavvuruyla dolu medeniyet anlayışını insana verdiğinizde, o medeniyet anlayışının yaşam süresi ve niteliğide daha uzun ve kaliteli olacaktır.      

Bebekler, çocuklar çaresizce sırada ölümü beklerken; onları katleden bir millet tarım alanında çalışan ve savaştan dolayı ülkeden! kaçan Tayland’lılardan dolayı işçi açığı olduğunu tartışıyor ve alaycı bir yaklaşımla bu açığı yaşlı Filistinlilerden kapatalım (zira bebek, çocuk ve gençlerini öldürüyorlar) diyorsa ve insanlık bu derece alçalmışsa o medeniyet! çökmüştür.  

Hamile kadınlar susuzluktan deniz suyu içiyor veya sokaklara toplanmış yağmur sularını içmeye çalışıyorken: 
Siyonist terör örgütünün medyasında savaş stresiyle nasıl kilo verilir adı altında insanlığın en aşağılık programları yapılıyorsa çöküş yakındır inşallah.  

Bu aşağılık insan bozmaları BBC gibi medyalarında; efendim Gazzeli kadınlar çok çocuk doğuruyor, bu yüzden çok çocuk ölüyor diyerek tüm insanlığın aklıyla, kalbiyle ve vicdanıyla alay ediyorsa ve hatta insanların en temiz ve masum  duygularını küçümsüyorsa lanet olası bu insanların!kendileri gibi lanetli medeniyetleri!çökmüştür. 

Sözüm ona özgürlüklerin, demokrasinin, gösteri hakkının olduğu ve savunulduğu batı başkentleri ve diğer şehirlerinde yapılan bu barışçıl ve yer yer de gayet yaratıcı gösterilere müdahale ediliyorsa, insanlar maddi manevi kayıplarla tehdit ediliyorsa, insanlara devlet eliyle fiziki şiddet uygulanıyorsa, nezaretlere atılıyorsa, hapislere atılıyorsa batı medeniyeti! çöküyordur.  

Yine kendilerinin meydana getirdiği ve hem tüm dünya milletlerini takip etme, gerektiğinde kontrol etme ve yönlendirme mekanizmaları olan ve istihbarat teşkilatları tarafından desteklenen, yönetilen, kontrol edilen, yönlendirilen, sosyal medyalara müdahale ediliyorsa ve insanların rahatça haber alma, özgürce istediklerini paylaşma veya takip etmeye çeşitli yasaklar ve cezai müeyyideler uygulanıyorsa, Filistin lehine olan tüm paylaşımlara bir şekilde ambargo uygulanıyorsa ve siyonist terör örgütünün reytingleri sahte yöntemlerle  yükseltilmeye çalışılıyorsa o zaman savunduğunuz tüm değerler ve medeniyet! anlayışınız çökmüştür.  

Bebekler, çocuklar, genç civanlar katledilirken, genç kızlarımız hayatlarının baharında soykırıma uğratılırken, hastanelerin, sivillerin üzerlerine tonlarca bomba yağdırılırken, fosfor bombaları kullanılırken,  öncelikle direnen Gazze halkıyla alay edercesine ve tüm dünya milletleriyle alay ederek: İnsani mola verilsin, taktik duraklama/duraksama/ara verilsin diyerek ne kadar cani, katil ruhlu vahşiler yetiştiriyormuşsun diyor insan, be hey tek dişi kalmış, canavar medeniyet! çöküyorsun.  

Tabi ki bu taktik molaların veya insani molaların ne insanlıkla alakası var ne bölge insanına bir katkısı var…     Sadece daha fazla dinlenme ve yeni taktikler geliştirmeye fırsat aradıklarının ve sinsice planlarının ne kadar da esfele safilin seviyesinde olduğunu gösterdiği bu sapık, sapkın, batmış, çöp olmuş batı medeniyeti! çökmüştür.